YouTube Music'te Depolama Sorununa Son: Bu Müthiş Tüyo İle Fazlalıklardan Kurtulun!
YouTube Music, kendi içinde önemli bir temizleyici özelliğine sahip. Bu özellik sayesinde telefon hafızasını açarak depolamayı rahatlatabilirsiniz. İşte adım adım YouTube Music temizliği…
Spotify’ın en büyük rakiplerinden YouTube Music, son yıllarda milyonlarca abone kazandı. Kullanıcılar premium hesabı ile hem YouTube hem de YouTube Music hizmetlerinden ücretsiz faydalanabiliyor.
Düzenli olarak güncellenen YouTube Music uygulamasına, çevrimdışı dinlemek için müzikler indirebilir, yeni bir kitaplık veya oynatma listesi oluşturabilirsiniz. Ancak farkında varmadan telefonun depolamasını doldurabileceğiniz de değinilmesi gereken önemli bir konu. Neyse ki YouTube Music’in sunduğu özellikler arasında harika bir temizlik aracı bulunuyor. İşte bu tüyolar ile hem kalabalıklaşan listelerinizi hem de telefon hafızasını temizleyin.
YOUTUBE MUSIC’TE GEREKSİZ İÇERİKLERDEN KURTULUN
FİLTRE SIRALAMA İLE DEPOLAMADA YER AÇIN
Eğer dağınık bir müzik kitaplığına sahipseniz, bundan kurtulmanın en etkili yollarından biri sıralama filtrelerinden faydalanmak.
Bilindiği üzere YouTube Music kitaplık sekmesi iki bölüme ayrılabiliyor. Beğendiğiniz tüm şarkılar ve çalma listelerinin bulunduğu "Kütüphane" ve "İndirilenler". İkisi arasında geçiş yapmak için kitaplığınızın üst kısmındaki açılır düğmeye tıklamanız yeterli oluyor.
Normal görünümünde, kitaplığınızın dağınık olduğunu ve sevdiğiniz müzikleri, çalma listelerini, albümleri ve favori sanatçıları tek bir yerde gösterdiğini görebilirsiniz Bunu düzeltmek için, kaydettiğiniz her şeyi kolayca görüntülemek için “Çalma Listeleri”, “Şarkılar”, “Albümler”, “Sanatçılar” ve “Podcast'ler” gibi filtrelerden faydalanmak en kolay çözüm olacaktır.
Ayrıca kitaplığınızı “Son etkinlik”, “Son Kaydedilen” ve “Son Çalınan” olmak üzere üç filtreye göre sıralayabilir, bu sayede rastgele bir çalma listesinde dinlediğiniz ve adını hatırlamadığınız şarkılara kolayca da erişim sağlayabilirsiniz.
Bunun için de Kitaplığınızın üst kısmında dinleme geçmişinize erişmenize imkan sunan bir saat simgesi bulunuyor.
Kitaplığınızın yanı sıra, yeni çalma listelerini ve parçaları hızlı bir şekilde bulmak için uygulamanın Ana Sayfa sekmesinde türe dayalı filtreleri ("Odak", "Parti" ve "Energize" gibi) kullanabilirsiniz.
AKILLI İNDİRMELERİ DEVRE DIŞI BIRAKIN
Telefon hafızası ve YouTube Music uygulamasında yer kaplayan bir diğer etken ise Akıllı İndirmeler. Makeuseof.om'un derlemesine göre Premium abonelerinin faydalandığu bu özellik ile podcast, video ve müzikleri çevrimdışı olarak indirip internetsiz izleyip dinleyebiliyorsunuz. Fakat daha önceden indirilen bu içerikler telefon hafızasında ciddi yer kaplayabilir.
Akıllı İndirmeleri kapatmak için; Ana Sayfa sekmesine gidin > profil resminize tıklayın > Ayarlar > İndirmeler ve Depolama > Akıllı İndirmeler'i tıklayın ve bu özelliği kapatın.
RADYO ÇALMA LİSTELERİNİ KULLANIN
Kişiselleştirilebilir radyo hizmeti de YouTube Music’in müthiş özelliklerinden biri. Nitekim çalma listelerinin ötesinde, müzik arşivinizi bu özellikle daha düzenli hale getirmeniz mümkün. Bu çalma listeleri, sıradan şarkı radyolarından bir adım öteye geçerek seçtiğiniz sanatçılara dayalı özel ve benzersiz karışımlar sunuyor. Ayrıca yeni müzikler keşfetmek için de harika bir seçenek.
Kişisel radyo çalma listesi oluşturmak için aşağıdaki adımları takip edin:
- YouTube Music uygulamanızda, Kitaplık sekmesine gidin.
- "Yeni" > Radyo seçeneğine dokunun.
- Radyo çalma listesinin temelini oluşturacak sanatçıları seçin ve "İleri"ye tıklayın.
- Ardından şu özelleştirmeleri yapabilirsiniz:
- Sanatçı çeşitliliği (Düşük, Orta, Yüksek olarak ayarlanabilir).
- Müzik keşfi tercihi ("Aşina," "Karışım," ve "Keşif" seçeneklerinden birini seçebilirsiniz).
- Tür filtreleri ekleyebilirsiniz.
- Son olarak "Tamam"a dokunun ve kişiselleştirilmiş radyo çalma listeniz ar kullanıma hazır
Bu yöntemler ile hem daha az karmaşık listelere sahip olun hem de telefon hafızasından yer açın.