WhatsApp sohbet kilitleme nasıl yapılır? Korumak istediğiniz mesajları saniyeler içinde gizleyin

WhatsApp, yakın zamanda dikkat çeken bir özelliğe kavuştu. Meta’nın Türkiye’de de kullanıma sunduğu sohbet kilitleme özelliği sayesinde başkasıyla olan konuşmalarınızı hem koruyor, hem de gizleyebiliyorsunuz.. Peki WhatsApp sohbet kilitleme nasıl yapılır? Meta, WhatsApp’ı düzenli olarak yeni ve faydalı özelliklerle güncelliyor. Son zamanda o kadar fazla yenilik geldi ki, bunları tek bir sayfaya yazmaya kalksak muhtemelen …

WhatsApp sohbet kilitleme nasıl yapılır? Korumak istediğiniz mesajları saniyeler içinde gizleyin

WhatsApp, yakın zamanda dikkat çeken bir özelliğe kavuştu. Meta’nın Türkiye’de de kullanıma sunduğu sohbet kilitleme özelliği sayesinde başkasıyla olan konuşmalarınızı hem koruyor, hem de gizleyebiliyorsunuz.. Peki WhatsApp sohbet kilitleme nasıl yapılır?

Meta, WhatsApp’ı düzenli olarak yeni ve faydalı özelliklerle güncelliyor. Son zamanda o kadar fazla yenilik geldi ki, bunları tek bir sayfaya yazmaya kalksak muhtemelen sığmaz. Hatta kısa süre önce WhatsApp Kanallar da Türkiye dahil 180 ülkede aktif edildi.

Ancak son gelen özelliklerden en dikkat çekeni şüphesiz sohbet kilitleme olabilir. Peki bu özellik nasıl kullanılır? WhatsApp sohbet kilitleme nasıl açılır?

WhatsApp sohbetlerini kilitleyerek başka gözlerden saklayın

WhatsApp’ta sohbetlerinizi kilitleyerek, hem görünmesini istemediğiniz mesajları gizleyebilir hem de yazışmalarınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz. Peki, WhatsApp sohbet kilitleme işlemi nasıl yapılır? İşte adım adım yapmanız gerekenler:

Not: Bir sohbet kilitlendiğinde, otomatik olarak sohbet ana sayfasından ayrılacak ve ulaşmak için parola girmeniz gerekecek. Şimdi WhatsApp sohbet kilitlemenin nasıl yapıldığına göz atalım:

WhatsApp sohbet kilitleme nasıl yapılır? Korumak istediğiniz mesajları saniyeler içinde gizleyin 1.Resim

  • WhatsApp’ta, Sohbetler gelen kutusunda kilitlemek istediğiniz bir sohbete dokunun.
  • Ardından, ekranın üst kısmındaki kişi adına veya grup adına dokunun.
  • Kişi Bilgileri menüsünde Sohbet Kilidi’ne dokunun.
  • Daha sonra ‘Bu Sohbeti Kilitle’ seçeneğinin yanındaki anahtara dokunun (“Face ID ile” veya cihazınız hangi kimlik doğrulamasını destekliyorsa o yazacaktır).
  • Kilitli sohbete hemen geri dönmek için Görüntüle’ye dokunun.
  • Kilitli bir sohbete daha sonra geri dönmek için Sohbetler gelen kutunuzu yavaşça aşağı çekerek Kilitli Sohbetler klasörünü görüntüleyin ve ardından bu klasöre dokunun. Kimlik doğrulaması yapmanız istenecek ve ardından tüm kilitli sohbetlerinizi ayrı bir listede görebilecek ve bunlara erişebileceksiniz.

WhatsaApp sohbet kilidi nasıl kaldırılır?

WhatsApp’ta kilitlenen bir sohbeti eski durumuna döndürmek oldukça basittir. Yapmanız gereken, daha önce yaptığınız işlemleri tekrarlamak ve kilitleme özelliğini devre dışı bırakmaktır.

Meta, WhatsApp’ta sohbet kilitleme özelliğini şöyle açıklıyor:

‘’Mesajlarınızın gizliliğini ve güvenliğini korumanıza yardımcı olacak yeni yollar bulmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bugün, en samimi sohbetlerinizin gizliliğini korumak için fazladan bir güvenlik katmanı eklemenize olanak tanıyan Sohbet Kilidi adını verdiğimiz yeni bir özelliği kullanımınıza sunmanın heyecanını yaşıyoruz.

Bir sohbeti kilitlemek, bu yazışmayı gelen kutusundan çıkarır ve yalnızca cihazınızın parolasıyla veya parmak izi gibi biyometrik bilgilerle erişilebilen, kendine özel bir klasörün içine yerleştirir. Ayrıca bu sohbetin içeriğini bildirimlerde de otomatik olarak gizler.

Bu özelliğin, bazen telefonlarını ailelerinden biriyle paylaşması gereken kişiler veya telefonunuz başka birisinin elindeyken çok özel bir mesajın geldiği zamanlar için son derece kullanışlı olacağını düşünüyoruz. Bir sohbeti kilitlemek istediğinizde, bire bir sohbetin veya grubun adına dokunup kilitleme seçeneğini açmanız yeterli olacak. Bu sohbetlerin kilidini açmak istediğinizde ise gelen kutunuzu yavaşça aşağı çekin ve telefon parolanızı veya biyometrik bilginizi girin.

Önümüzdeki birkaç ay boyunca ikincil cihazlar için kilitleme ve sohbetlerinize özel parola oluşturarak telefon şifrenizden farklı bir şifre kullanma gibi yeni özellikler ekleyerek Sohbet Kilidi’ni geliştirmeye devam edeceğiz.

Arkadaşlarınıza kullanıma çıkan Sohbet Kilidi’nden bahsetmeyi unutmayın.’’

Kaynak: WhatsApp Blog
Derleme: TechTurco.com